11/12/2012

Stockholm showroom

Plats: Stockholm / Sverige
Produkt:


Wennerström Ljuskontroll, Tridonics distributionspartner i Sverige, Finland och de baltiska länderna under många år, har flyttat till nya lokaler i Stockholm. Utställningslokalen och kontoret inkorporerar en dynamisk belysning baserad på den senaste LED-tekniken, styrsystem och driftdon av Tridonic.

Wennerström Ljuskontroll som är generalagent för Tridonic har utrustat sitt nya kontor i Stockholm med en dynamisk belysning baserad på state-of-the-art LED-teknik, styrsystem och driftdon från Tridonic.

Med tunable white, kan färgtemperaturen varieras antingen i hela utrymmet eller individuellt inom valda ytor via DALI. Bilden visar 4200K på konferensbordet och 2700K i soffgruppen

Grunden för styrningen av belysningen i alla rum i de nya lokalerna är den DALI-baserade belysningsstyrningen proDIM/winDIM@net från Tridonic för styrning av valfritt antal DALI-adresser.

       

Upplev belysningen: Showroom

Utställningslokalen och delar av kontoret är utrustad med Tunable White-funktion baserat på den allra senaste LED-tekniken som gör det möjligt att förändra färgtemperaturen utifrån en och samma LED-modul. Med LED-systemet TALEXXengine STARK SLE PREMIUM med tillhörande driftdon från Tridonic inbyggd i en modifierad downlight från Zumtobel fås denna unika funktion. Att variera färgtemperaturen är väldigt enkelt. Antingen används en vanlig tryckknapp kopplad till DALI MC, en DALI TouchPanel02, en DALI x/e-touchPANEL eller genom central styrning via proDIM / winDIM@net.

Använd belysningen: Kontoret och funktionsytor

Belysningen över arbetsplatserna utgörs av funktionella pendlade T5-armaturer med uppljus som styrs centralt via DALI och nedljusljus som styrs via DALI och lokalt av sensor i armaturen. Med 5DPI-SMARTsensor direkt kopplad till den senaste generationen av digitalt dimbara driftdon PCA EXCEL one4all med xitec II-teknik styrs nedljuset med dagsljuskompensering, rörelsedetektering och manuellt via fjärrkontroll. Allt detta gör tillsammans belysningsstyrningen mycket flexibel, smart och effektiv. I de öppna ytorna används downlights med ställbar färgtemperatur samt dekorativ bakbelysning med RGB-LED TALEXXchain i den centrala pentry-delen. LED-belysning används också i många andra delar av kontoret. Bland annat används de kvadratiska LED-modulerna TALEXXengine STARK QLE i en undertaksarmatur över konferensbordet och TALEXXengine STARK SLE i downlights längs kortväggarna i kontorets konferensrum.