05.11.2015

Sattler Lighting

Göppingen/Tyskland


connecDIM möjliggör en differentierad och individuell belysningsstämning i det nya huvudkontoret för Sattler Lighting.

En ny dimension för ansluten belysning

Det nya huvudkontoret för armaturtillverkaren Sattler Lighting har en yta på cirka 2500 kvm och inhyser ett stort showroom, flertalet mötesrum och kontorsrum plus förråd och övriga allmänna ytor. Produktionsanläggningar, lager, leveranscentral, laboratorier och verkstäder är också belägna på den nya anläggningen. Det artificiella ljuset i hela byggnaden är styrt enligt mängden dagsljus som finns tillgängligt via styrsystemet connecDIM för att skapa ideala förhållanden med optimal energibesparing baserad på kunds efterfrågan.

Fler än 50 sensorer sänder parametrar för rörelse och/eller omgivningsljus till connecDIM Gateway. Hos Sattler finns två gateway vilket ger totalt åtta slingor. Detta ger tillräckligt med val och en hög grad av flexibilitet för framtida eventuella förändringar av rummens användning eller expansioner av utrymmen. Dagsljussensorerna meddelar connecDIM Gateway om, hur och i vilken färg och intensitet den ska byta ljuset till eller ljusreglera till. Målet är en belysningstyrka på minst 700 lux för arbetsstationerna. Både ljusstyrkan och ljusfärgen (Tunable White) kan ställas in efter behov vilket gör det möjligt att kontrollera färgtemperaturen för att simulera det naturliga dagsljuset förändringar över dygnet. connecDIM-systemet är enkelt att hantera i den nya Sattler byggnaden från en PC eller via en app på en smartphone eller surfplatta.
 

Projekt: Ny byggnad, Sattler Lighting, Göppingen, www.sattler-lighting.com
Arkitekt: Rolf Loew, Stuttgart, www.loew-architektur.com
Inredningsdesign: Raiserlopes, Stuttgart, www.raiserlopes.com
Produkter: connecDIM Gateway G1, DALI RS232 PS/S, MSensor 5DPI 14rc, DALI XC, DALI-RM/S 4x10A, nätadapter för x-touchPANEL