01/01/2010

Tallink Spa

Plats: Tallinn/Estland
Produkt: LED Drivers, TALEXXstrip


Ett antal kopplade TALEXXstrip P521-2 LED moduler och TALEXXchain D511 RGB LED modulkedjor skapar annorlunda ljuseffekter på Tallink Spa & Conference Hotell. Programmering och det intuitiva och enkla användagränssnittet via x-touchPANEL, erbjuder ett verkligt mervärde med ett innovativt och banbrytande DALI-ljusstyrningssystem med komponenter från Tridonic.

Det fyra stjärniga hotellet, som öppnades 2007, har ett lyxigt ”Aqua Spa Landscape” och ”Beauty Center” och 275 bekväma rum. Den speciella atmosfären i ”Cosmos Suite” skapas av ett LED-system som Alter Electric OÜ (Tridonics distributör i Estland) skapade tillsammans med designers från Torpedo Interiör LLC.

Detta belyses inifrån med ihoppkopplade TALEXXstrip LED-moduler P521-2 i dagsljus vitt. Kedjorna styrs med matchande TALEXXconverter K220 driftdon. Ljuspanelerna är kopplade till den allmänna belysningen i våningen för att skapa en underbar atmosfär.

Specialeffekter

I à la carte-restaurangen kan atmosfären ändras beroende på händelse eller användning. Detta uppnås genom en glas balustrad som fungerar som rumsavdelare där dekorationer av grafiska formgivare är graverade. TALEXXchain D511 RGB LED-modul kedjor används för att ingjuta sitt ljus i denna glaspanel. Kedjorna kombineras med TALEXXconverter K240 driftdon och TALEXXcontrol C350 four-channel PWM dimmer och TALEXXcontrol C004 PWM förstärkare. RGB-färgblandning används för att skapa ett brett utbud av färgade belysningsscener och få rummet att bada i imponerande ljus.

LED-systemet och den allmänna belysningen i restaurangen och även belysningen i receptionen, baren och den modern konferensanläggning är alla kopplade till ett DALI-system. Alla ljuskällor drivs på driftdon med DALI-gränssnitt och integreras i DALI-systemet, såsom lågspännings halogenlampor på TE one4all DALI elektroniska transformatorer och glödlampor via DALI RM styrenhet. DALI GC grupp driftdon och SC scen driftdon fungerar perfekt tillsammans. Belysningen är enkel att styra tack vare tryckknappar och i synnerhet x-touchPANEL från Tridonic med sitt intuitiva användargränssnitt. X-touchPANEL utgör grunden för okomplicerad konfiguration av ljusstyrningssystem med upp till 128 DALI-enheter som kan tilldelas 16 belysningsgrupper och programmera och hämta 16 ljusscener.

DALI ljusstyrning gjord enkel

De två mjukvaruversionerna som lagrats i x-touchPANEL ger en mångsidig ljusstyrning. Ett program fokuserar på stämningsbelysning med vitt ljus och val av scen. Den andra är utformad speciellt för tidsstyrda färgförändringar och färgsekvenser via RGB-färgblandning. Den speciella funktionen är med vilken lätthet färg kan väljas. Tonen väljs från en palett med färger genom beröring och då beräknas ljusnivån för de enskilda färgade ljuskällorna automatiskt.

Tallink Spa & Conference Hotel erbjuder sina gäster ett varmt och atmosfäriskt välkomnande. TALEXXchain LED-modul kedjor och styrkomponenter för ljus från Tridonic erbjuder en innovativ grund för denna stämning.

Projekt data
Ägare: Tallink Spa & Conference Hotel 
Arkitekt: Architecture bureau OÜ Urban Mark 
Design: Torpedo Interior LLC
Använt material: LED Drivers
TALEXXstrip