27/09/2011

Semesterparadis i världsklass

Plats: Singapore
Produkt: , TALEXXchain P510, TALEXXchain P511, TALEXXconverter K240


En av de första saker som besökarna på semesterparadiset Resort World Sentosa (RWS) i Singapore ser när de anländer är de välkomnande skyltarna bestyckade med Tridonic TALEXX LED-belysning. Men det är verkligen inte det enda tillfället kunderna stöter på  TALEXX-belysning då dessa mångsidiga LED-kedjor används i stor omfattning i hela anläggningen.

En av världens mest omfattande och dyra semester orter, RWS öppnades den 14 februari 2010 på ön Sentosa utanför den södra kusten av Singapore. Med en yta på 49 hektar, finns ett stort utbud av faciliteter, inklusive fyra hotell, en Universal Studios temapark och världens största saltvattenakvarium. I en sådan omfattande semesteranläggning kan kostnaderna för underhållet av belysningen vara en viktig fråga eftersom underhållspersonal måste ständigt övervaka för trasiga lampor vid användning av konventionell belysning. Det kan också ta mycket tid att få tag på rätt typ av ljuskällor från lager och sen återvända till området för att ersätta den trasiga ljuskällan. Dessutom är mycket av ljusskyltarna vid RWS monterade mycket högt vilket kräver tillgång till utrustning som behövs för lampbyte.

Med hjälp av LED-ljuskällor i en stor andel av ljusskyltarna, har RWS drastiskt minskat dessa kostnader eftersom LED-kedjorna kommer att fungera i ca 50 000 timmar innan de behöver bytas. Detta bidrar också till att bevara bilden av orten, eftersom trasiga lampor kan skapa en negativ bild av anläggningen för en besökare. De välkomnande skyltarna använder TALEXXchain P511 med röda LED som drivs med TALEXXconverter K240 från Tridonic, vilket ger en låg energianvändning och minskat underhåll utan att kompromissa på det visuella intrycket. Denna lösning har också tillämpats i logotyper för Resorts World på det festliga Walk-området, monterade 4 m över marken och belysta under större delen av dagen i denna restaurang och shoppingpromenad som är öppen dygnet runt, 7dagar i veckan.

TALEXXchain P510 och P511 moduler i varmvit och dagsljusvit färgtemperatur, varav en del med kapslingsklass IP67, har också använts för olika ändamål i hotellen. Ingångarna på Hard Rock Hotel, Hotel Michael, Crockford Tower och Galleria som ansluter dessa områden till kasinot är alla upplysta med LED-lösningar. Dessutom är två skyltar, 5 m breda, 3 m höga placerade på 7: e våningen på Hard Rock Hotel belysta med TALEXX LED.

Övrig reklam runt orten använder också TALEXXchain P510 moduler. Detta inkluderar 18 reklamskyltar, den största som mäter 3,75 x 3,6 m. Två av panelerna är placerade vid ingången till festlokalen Compass - den största helt öppna festlokalen i regionen - medan de andra skyltarna är monterade i anslutning till parkeringen. Utöver det låga underhållet som erbjuds med LED-belysning, bidrar användningen av TALEXXchain moduler till RWS mål att att minimera energiåtgången i de belysta skyltarna. Samtidigt ger dessa LED-kedjor från Tridonic en mer konsekvent färgåtergivning av ljusskyltarna jämfört med vad som kan.