18/08/2011

Shanghai Pudong International Airport

Plats: Shanghai / Kina
Produkt: LED Drivers, TALEXXchain P511


Tridonic har levererat ett omfattande sortiment av TALEXX LED för  belysning av skyltar vid Shanghai Pudong International Airport inom Terminal 2, som kombinerar utmärkt färgtemperatur och ljusfördelning i kombination med låg livscykelkostnad - energieffektivt och lång livslängd.

Beläget ca 30 km från centrala Shanghai, är Shanghai Pudong International Airport den största flygplatsen i Shanghai och en av Kinas mest trafikerade. När man specificerade belysningen för skyltarna i check-in området ville man se till att skyltarna fick tillräckligt hög ljusstyrka för att säkerställa att ljusskyltarna ska synas tydligt i dessa väl upplysta områden. Det fanns också krav på en enhetlig färgtemperatur i enlighet med CIE 1964 standarden. Andra viktiga kriterier som förelåg var låg energiförbrukning och låga krav på underhåll. Dessutom behövde detta uppnås med en kompakt och diskret design, eftersom djupet på skyltarna var begränsat till 60 mm.

Efter att ha övervägt olika alternativ valde flygplatsen att använda Tridonic TALEXXchain P511 LED i dagsljus vitt som erbjuder den bästa lösningen. Förutom att dessa möter alla krav, bidrar Tridonics goda rykte i regionen, med fem års garanti för att understryka den höga kvaliteten på Tridonic produkter. Tridonic kunde också erbjuda ett mycket konkurrenskraftigt pris. TALEXXchain P511 erbjuder ett högt ljusutbyte som behövdes för projektet, i kombination med en bred spridningsvinkel på 140 grader. Detta ger en bred och jämn ljusfördelning som också fungerar i kombination med det grunda djupet på skyltarna.

TALEXX sortiment representerar den senaste generationen av LED-belysning, med exceptionellt konstant ljusfärg för att garantera ett enhetligt och kristallklart utseende. TALEXX produkter är också utformade för att ge en lång livslängd på upp till 50000 timmar, med en robust konstruktion och användning av TALEXXconverter för att säkerställa att spänningen till LED hålls konstant. På Shanghai Pudong International Airport i Terminal 2, används TALEXXconverter konstantspänningsomvandlare och dessa har också en produktgaranti på fem år. Detta LED-driftdon ger en konstant driftspänning, kortslutningsskydd med automatisk återstart samt skydd mot övertemperatur och överbelastning. Alla TALEXX LED är baserad på Tridonics chip-on-board-teknik (COB), som är den mest optimala tekniken för värmeavledning från LED-modulen för att minska drifttemperaturen på LED.

Den här tekniken förbättrar både kontinuiteten och tillförlitligheten på lysdioder, vilket undanröjer tidigare problem som var förknippade med tidiga konstruktioner av LED-ljuskällor. Tridonics chip-on-board-teknik (COB) är en framgångsfaktor i jämförelse med många andra LED-ljuskällor och är en bidragande orsak till den överlägsna prestanda som fås med Tridonic LED. Tack vare Tridonic LED-lösningen har terminal 2 i Shanghai Pudong International Airport nu en mycket effektiv och estetiskt tilltalande skyltning i områdena kring incheckningsdiskarna, som förbättrar upplevelsen för passagerarna. Flygplatsen kan också dra nytta av en lägre energianvändning med Tridonic LED, jämfört med andra lösningar, vilket gör att man har kunnat minska sina koldioxidutsläpp. Ytterligare finansiella besparingar fås tack vare den höga tillförlitligheten och den långa livslängden på TALEXX LED, som gör att underhållskostnaderna minskar.
 

Projekt data
Beställare: Shanghai Pudong International Airport
Arkitekt: East China Architectural Design & Research Institut Co., Ltd
Ljusdesign: Fortune Lighting Co., Ltd
Lighting concept / planning: Fortune Lighting Co., Ltd
Använt material: LED Drivers
TALEXXchain P511