18/07/2011

Pavillon France – World Expo 2010

Plats: Shanghai / Kina
Produkt: , TALEXXchain P511 DL


Den kompakta designen, höga ljusflödet och jämna färgtemperaturen för TALEXX LED ljuskällor har möjliggjort för Tridonic att leverera en innovativ och utmanande skyltlösning för den Franska paviljongen på World Expo 2010 i Shanghai.

Utsedda "The Sensual City", den 6.000 kvadratmeter franska paviljongen, var designad av Jacques Ferrier Architects för att skapa en enkel byggnad som är omgiven av vatten, för att ge intrycket av att flyta. Det är en investering på 22 miljoner euro av den franska regeringen och tar tillvara användning av avancerade byggmaterial och miljöskydd teknik för att stärka en hållbar design.

LED-ljuskällor var därför ett självklart val för skyltning då de erbjuder utmärkt energieffektivitet och designers hade blivit särskilt imponerad av en tidigare lösning för Tridonic LED-skyltning som de sett.

Den yttre skyltningen, till exempel, belyses på alla sidor och är också synlig som en spegelbild i det vatten som omger paviljongen. Detta fordrade mycket enhetlig belysning med mycket enhetliga färgtemperatur.

Dessutom är vissa delar av skyltningen mycket smala vilket medförde begränsningar för storleken på de lysdioder som kan användas. Valet för dessa områden var TALEXXchain P503-2 LED ljuskällor, som bara är 12 mm breda, men har möjlighet att leverera en hög ljuseffekt med en bred spridningsvinkel (140 grader).

Dessa har kombinerats med TALEXXchain P511 DL ljuskällor, som också erbjuder en hög ljuseffekt med bred spridningsvinkel, så att de kunde användas tillsammans med bibehållen god enhetlighet. Dessa TALEXXchain P511 DL ljuskällorna har också använts för den inre skyltningen.

Alla TALEXX LED ljuskällor har Tridonic chip-on-board-tekniken (COB), som optimerar värmehanteringen av lysdioderna för att förbättra stringens och tillförlitlighet, vilket eliminerar de problem som var förknippade med tidiga konstruktioner av LED-ljuskällor.